Vakna nu Boorken!

Leif Book vet ju många sedan tidigare att han inte föredrar ett förmindskat rinkmått i Elitserien. Han svarade igår på frågan på Expressen där läsare fick skicka in sina frågor, med motiveringen att han inte tycker att svenska Elitserien ska anpassa sig ännu mer efter NHL.
Tycker det är svagt att en så kallad "hockeyexpert" säger så.

För det handlar det ju inte det minsta om att anpassa sig efter NHL. Det handlar om vad som är bäst för Elitserien och svensk ishockey. Och att kunna utveckla och förbereda unga talanger på vad som väntar ute i världen och världens tuffaste hockeyliga NHL. I dagsläget är vi inte tillräckligt förbereda. Så är det bara.

Jag tror att problemet ligger i att Sverige har på tok för svårt att svälja sin egna stolthet. Vi i Sverige ska spela våran typ av hockey och dem i Nordamerika ska spela sin. Vi vägrar helt enkelt acceptera att framtidens hockey spelas på liten rink. Med fart och fläkt.

Och åter till Leif Boork. Han är just denna typ av "expert" som har hållit på alldeles för länge. Ett typexempel på en tränare som hållit sig kvar i samma rutiner i allt för många år. Det är inte en sån som svensk hockey behöver. Vi behöver nytänk, och det kan jag tyvärr inte säga att Boork besitter. Även om du gjort mycket för svensk ishockey.

Stolthet är något positivt, om man också kan svälja den.


Kommentarer
Postat av: matilda

GRYM BLOGG!!!!

2010-01-13 @ 15:01:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0