Superstars, OS främsta backar

1. Nichlas Lidström, Sverige

OS bästa back enligt mig är svensk. Lidström skulle kunna göra en egen film om hur en back ska agera i olika situationer. Med sitt lugn och sin rutin blir han ovärderlig för Sverige i världens största ishockeyturnering OS. Lidström blev också utvald till decenniets bästa spelare nyligen. Och det säger väl egentligen allt. Det finns inte någon annan back som är i närheten av vad Lidström presterat. Och då menar jag inte bara i något år. Utan i 18 NHL säsonger. Nichlas Lidström är en fröjd att skåda.

2. Zdeno Chara, Slovakien

Zdeno Chara är inte bara en utan NHL:s tuffaste backar. Han besitter även ett härligt spelsinne. Och han backar aldrig för en fajt. Man kan helt enkelt säga att det är på grund av Chara som Slovakien bemöts med respekt av övriga hockeyvärlden. Chara är Slovakien. Och ska Slovakien kunna gå långt i ett OS så är det just p.g.a Zdeno Chara. Killen är ett monster.

3. Chris Pronger, Canada

35 åriga Chris Pronger har bevisat att han håller än. Många skulle nog beskriva Pronger som en oerhört tuff back som aldrig viker ner sig. Och det stämmer till visserligen, även om många vissa gånger förtränger att Pronger också är en spelande back som producerar poäng i massor, år efter år. Och med en samling av tuffhet och spelsinne har Chris Pronger ingivit en respekt som får många spelare att tänka till en extra gång innan man ger sig in framför motståndarmålet, där Pronger alltid är placerad.

4. Scott Niedermayer, Canada

Scott Niedermayer är en otroligt spelskicklig back som aldrig gör ett misstag. Med sina perfekt tajmade tacklingar är Scott idag en utav världens bästa backar. Tillsammas med Chris Pronger utger han en enorm respekt i Canadas backuppsättning. I Anaheim Ducks är Scott Niedermayer mer eller mindre helgonförklarad och ses som ett ständigt hot i Power play, där han med sitt fruktade skott är otroligt farlig. I NHL används ofta utrycket "heads up", och det är väl lite av Niedermayer motto. För glömmer man för någon sekund att hålla huvudet uppe så är inte sjukhuset långt borta. Tackling signerad Scott Niedermayer.

5. Sergei Gonchar, Ryssland

Sergei Gonchar är Rysslands i särklass viktigaste back i kommade OS. I Powerplay är Gonchar en världsfruktad poänggörare, där han tillåts dominera på blålinjen. Och ska Ryssland gå långt i ett OS så måste alla världsspelare dra jämt. Och det är väl det enda som talar emot Gonchar och Co egentligen. Sergei Gonchar har väl aldrig riktigt setts som en fysisk spelare, även om han då och då kan kan tajma in en och annan fin tackling. Men det är just spelsinnet som gör honom unik. Och 27 poäng på 33 matcher i Pittsburgh hittills säger väl det mesta om vilken fin form Gonchar är i.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0