Världens bästa Peter Forsberg

Modo hockey har haft otroliga bekymmer denna säsongen. Laget låg länge sist i Elitserien, hade en målvakt som gjorde mer tabbar än Tommy Salo, en Per-Åge Skröder som glömt hur man gör mål och en Häggström som man egentligen undrade varför han flyttade från div 1. Men sen hände något.
En viss Peter Forberg dök upp. Laget började helt plötsligt att vinna ishockeymatcher. Vart ska det här sluta tänker många.
Peter Forberg är än så länge bara inne i sin uppbyggnadsfas. Men ändå dominerar han isen fullständigt. Forsberg vinner matcher åt modo, fast han inte är i toppform.

Och det säger ju allt.

Om vi leker med tanken att Forsberg blir precis så bra som vi vet att han kan bli. Då är han på tok för bra för elitserien. Då tillhör han den där lilla skaran som skulle gjort skillnad i världens bästa hockeyliga NHL. Och därför tror jag Modo kommer växa under serien och kanske till och med kunna bli en guldkandidat.
För så bra är han, han bär hela Modo på sin axlar. Hans blotta närvaro i omklädningsrummet är ovärderlig. Han är mannen med nummer 21 på ryggen, han är Peter Forsberg.

Lägg därtill att Modo har kontrakterat Dan Hinote. En spelare som alltid ger 100% och är otroligt nyttig för sitt lag. hinote är en spelare som är älskad av egna spelarna, men hatad av motståndarna.

Sen har vi Markus Näslund. En spelare som för så sent som för några år sedan var en utan NHL:s bästa målskyttar. Nu vet ju ingen hur bra Markus kommer vara. Faktiskt tror jag inte ens att Markus vet det själv. Men om man ger honom tid så tror jag att han kommer bli en dundersuccè.
Även om han inte spelat ishockey på ett tag så kan ju knappast hans fantastiska målsinne, spelsinne och ledaregenskaper har försvunnit helt. Markus föddes till ishockeyspelare. Nog om det.

Modos största fiende denna säsongen är om Forsbergs fot inte håller. Då vetifan om inte kvalserien är nära. Annars kan det mycket väl bli ett nytt SM-guld.

Och då skämtar jag inte när jag säger: så mycket betyder Peter Forsberg för Modo hockey.

Världens bästa Peter Forberg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0