Svenska hockeyhjältar del 3 med Håkan Loob


Håkan Loob är född 3:e Juli 1960 i Visby. Han är en utav Sveriges bästa ishockeyspelare genom tiderna och är också den enda som gjort fler än 50 mål under en säsong i världens bästa hockeyliga NHL. Med sina 76 poäng fördelat på 42 mål och 34 assist under säsongen 1982/83 i Elitserien vann Loob poängligan. Och det är än idag ingen som varit i närheten av dessa siffror.
Håkan Loob har vunnit i stort sett allt som går att vinna. SM-guld med Färjestad 1981, VM-guld med Tre Kronor 1987 och 1991, OS-guld 1994 och Stanley Cup med Calgary Flames 1989. Han har även vunnit guldpucken som säsongen lirare i Elitserien, och guldhjälmen som säsongen mest värdefulla spelare vid inte mindre än två tillfällen.
1994 blev Håkan Loob tillsammans med Tomas Jonsson och Mats Näslund medlem i trippelklubben då alla vunnit SM-guld, VM-guld och Stanley Cup.
Tröja nummer 5 som Loob använde i Färjestad är idag upphissad i taket.
1996 slutade Håkan Loob med ishockey och kommer föralltid att minnas som en av dem största ishockeyspelare Sverige haft. Idag jobbar Loob som VD i Färjestads BK, och driver utvecklingen för svensk hockey.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0