Tränarkarusellen

Årets tuffaste månad är här. Den månad då tränarna får skulden för ett lags nederlag. Jag pratar givetvis om kalla, gråa och förbamnande December.

Hur säkert sitter din tränare?



Hans Särkijärvi, SKELLEFTEÅ

"Säcken" har gjort ett otroligt jobb i Skellefteå då han gjort laget till ett etablerat topplag i Elitserien. Händer inget förutsägbart så är chansen till sparken minimal.

Chans till sparken: 2%

Miroslav Horova, Modo Hockey

Hela Modo har lyft sig den senaste månaden. Mycket på grund av "foppas" ingång. Men så också Horova. Chansen till sparken har sjunkit dramatiskt. Men skulle "foppa" inte hålla, eller bestämmer sig för NHL efter jul, och förlusterna börjar radas upp är vi i ett helt annat läge. Horova är med andra ord otroligt beroende av Forsberg och Co.

Chans till sparken: 30%

Gunnar Persson, Rögle BK

Gunnar har gjort ett otroligt jobb med ett Rögle som på förhand såg väldigt svaga ut. Många expert dömde ut laget redan innan serien började, men Rögle har som vanligt övertäffat alla. Laget spelar en rolig och attraktiv hockey, och har stundtals spelat ut "topplagen". Gunnar Persson fortsatta förtroende i Rögle ska inte vara några problem. Men kommer förlusterna uppradade efter varandra har vi ett helt annat läge. Men just nu sitter Gunnar stensäkert.

Chans till sparken: 5%

Tommy Samuelsson, Färjestad BK

Man kan inte begära mer av Färjestad. Laget har tappat otroligt många tongivande spelare inför säsongen, men fyllt dem så gott det går. Laget tillhör toppen, och kommer så också att göra.

Chans till sparken: 5%

Charles Berglund, Timrå IK

Timrå har inte imponerat hittills under säsongen. Laget har heller inte den där "spetsen" som behövs för att avgöra matcher. Man kan inte förlita sig på en 19 årig junior vid namn Magnus Pääjärvi-Svensson. Laget kommer få det tufft såsmåningom. Som jag ser det ska laget vara glada om dem spelar fortsatt Elitseriehockey nästa säsong. Challe kommer få stanna säsongen ut, om inte Timrå börjar förlora igen. Då ligger "challe" risigt till.

Chans till sparken: 20%

Roger Rönnberg, Luleå

Luleå har arbetat smart. Man tog några år i botten och satte igång ett långsiktigt arbete. Nu har allt gett resultat. Man har också visat tidigt att man har förtroende för Rönnberg, som varit med om hela resan. Luleå är smarta och vet att man inte skulle tjäna mågot på att sparka Rönnberg. Rönnberg sitter säkert.

Chans till sparken: 0%

Peter Popovic, Södertälje SK

Man kan inte gnälla på "poppe". Han är en tränare som vet vad som krävs. Han har fått ihop laget på ett bra sätt. Södertälje har inte Elitserien bästa lag på pappret, men alla krigar med hjärtat, och det finns det inte någon annan tränare som hade kunnat göra bättre. Och det tror jag att Södertälje vet om.

Chans till sparken: 15%

Janne Karlsson, Hv71

Man kan inte begära mer. Laget leder serien. Spelar stundtals en briljant hockey, och har Elitserien bästa powerplay. Skador har satt stopp för laget det senaste, men kommer ändå vara en av konkurrenterna om guldet.

Chans till sparken: 1%

Slavomir Lener, Linköping HC

Hade du frågat mig för någon månad sedan hade jag sagt att Lener var den som störst löpte chans att förlora jobbet. Men nu har laget fått sina supertjecker. Laget har börjat vinna, och kommer slåss om guldet i vår. Men om olyckliga skador på nyckelspelare dyker upp och laget visar upp det spel som dem gjorde i början av säsongen är chansen stor att styrelsen tröttnar. Men Lener borde sitta säkert.

Chans till sparken: 8%

Ulf Dahlèn, Frölunda Indians

Laget har inte imponerat hittills trots sina stjärnvärvningar på försäsongen. Laget har kanske Elitserien starkaste lag på pappret. Men vad hjälper det. Det är på isen det ska avgöras. Många i Frölunda viker ner sig. Och vems fel är det?
Ulf Dahlèns? Jag vet inte.
Tror inte Frölunda vågar sparka Dahlèn. Jag tycker heller inte att dem borde. Även om chansen finns.

Chans till sparken: 15%

Niklas Czarnecki, Brynäs IF

Man kan inte begära mer av ett Brynäs som håller till på den nedre regionen. Där dem också ska vara. Och det tror jag alla vet om. Klubben har också lärt sig att det lönar sig att jobba långsiktigt. Om några år kan klubben vara ett topplag, var så säkra. Czarnecki har gjort ett bra jobb och sitter säkert. Iaf denna säsongen ut.

Chans till sparken: 5%

Djurgårdens IF

"Hårde Hardy" har kommit till Djurgården och fått iordning på allt. Han visade tidigt vilka kan ville jobba vidare med, och vilka som inte fanns med i planerna. Laget spelar stundtals riktigt fin ishockey. Och Hardy är inte rädd för att släppa fram unga talanger. Hardy är helt enkelt bra för svensk ishockey. Hardy Nilsson borde sitta bergsäkert.

Chans till sparken: 0%



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0