Attraktiva småkronor

Satt igår och tittade på matchen mellan Sverige och Ryssland i JVM. Och blev riktigt positivt överaskad. Matchen hade allt en bra hockeymatch ska innehålla. Riktigt bra fart, många skott och mycket tacklingar.

Och det är just detta som gör att man fallar pladaskt för juniorhockeyn. Skotten blev hela 42-37 till Sveriges favör. Ja, ni hörde rätt. 42-37. Det är ju helt galet, men samtidigt så otroligt lockande och kul.

En spelare som Adam Larsson har imponerat med sitt enorma passningspel. Ibland undrar jag om man verkligen kan träna sig till ett sådant spelsinne. Svaret är givetvis nej. Grabben har fötts med en otrolig gåva. En gåva som kommer ta honom till NHL inom kort. Och kanske t.o.m som nummer ett i draften. Isånafall blir han blott den andre svensk som någonsin gått som nummer ett i en NHL draft, efter Mats Sundin.

Adam Larsson är unik. En spelare av hans kaliber får vi fram vart tionde år. Som bäst.

Om vi går tillbaks till matchen så vill jag återigen ta upp frågan med att införa liten rink i Sverige. Matcherna blir så otroligt mycket mer intensiva. Tacklingar är idag en bristvara i svensk hockey. Med förminskat rinkmått blir det precis tvärtom.

Så kom igen nu Sverige. Ni måste inse att detta är framtidens ishockey. Det har iallafall jag gjort.

Kommentarer
Postat av: Joakim

Kan inte mer än att hålla med dig i det du säger...

2009-12-30 @ 18:46:26
Postat av: mersiha

fin blogg :)

2009-12-30 @ 19:49:16
URL: http://merissa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0